Dokumenty Potřebné k Uzavření Sňatku v Indonésii

August 05, 2018


K uzavření sňatku v Indonésii je potřeba vědět něco o procesu samotného sňatku a potom několik dokumentů a spousta trpělivosti. Lze uzavřít dva druhy sňatku. 1- náboženský 2- sekulární .

 Náboženský je zpravidla pro muslimy a sekulární pro všechny ostatní náboženství.  Já jsem absolvoval náboženský sňatek. Ten se uzavírá v kanclu (KUA) je potřeba se objednat nejlépe měsíc dopředu. A jsou potřeba následující dokumenty:
  • Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství
         Tenhle papír dostanete na požádání na městském úřadě podle místa trvalého bydliště. Je v několika jazycích a na jeho vyhotovení má úřad 30 dní.



(CNI)
(CNI)

  •   Rodný list
         Stačí ověřená kopie, ze které vyhotovíte překlad. Nebo je možné napsat mail na matriku obecního úřadu, kde jste se narodili a oni Vám vyhotoví nový rodný list (je potřeba 100,- Kč kolek).

  • Potvrzení vlády ČR, že se můžete vdát či oženit
        Tenhle papír Vám v ČR nikdo nevydá, ale jelikož ho Indonésie chce, můžete požádat české velvyslanectví v Jakartě a oni Vám vydají potvrzení v angličtině, že všechny Vaše ostatní dokumenty jsou správné. Což znamená, že vládu ČR nezajímá, koho si kde berete. A u sňatku to jen vysvětlíte. 

( From Embassy)

 Nejdůležitější je Vysvědčení a Rodný list. Oba papíry je potřeba legalizovat a přeložit a následně superlegalizovat na Indonézské ambasádě v Praze. Vysvědčení Vám legalizuje ministerstvo zahraničí ČR. Je potřeba zmínit, o jakou zemi se jedná, jelikož do zemí v EU se nedělá legalizace a dají Vám jen apostilu a to nestačí. Je potřeba Vyšší ověření (legalizace). Jakmile máte vysvědčení s razítkem z městského úřadu a s ověřeným podpisem a s legalizační doložkou z ministerstva zahraničí můžete vyrazit za soudním překladatelem. Až Vám dokument přeloží, můžete na ambasádu pro finální Superlegalizační doložku.
             Stejný postup je u Rodného listu. Až Vám ho vydá MÚ, půjdete na ministerstvo zahraničí pro legalizaci, potom překlad a superlegalizace na ambasádě. Na každý dokument je potřeba kolek a na ambasádě se platí tuším 25 dolarů. Taky je možné všechno vyřídit poštou, že prostě dokumenty pošlete, požádáte o legalizaci a oni Vám to zašlou zpět, ale trvá to déle.

       Dále v Indonésii potřebujete samozřejmně pas, a kopii pasu, fotky, a v případě muslimského sňatku potvrzení o přijetí Islámu. Ten papír můžete vyřídit v ČR u některé z muslimských obcí nebo v Indonésii. Pokud v ČR tak je potřeba také přeložit. více info. whatsApp 607091199

obraz : https://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Czech-Republic/Flag-Pins-Czech-Republic-Indonesia.html

You Might Also Like

0 comments